9/9/15

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ!


Δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά & τη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το εργατικό-λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά στο καθήκον να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν, δηλαδή τις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας, οι οποίες σήμερα συμπυκνώνονται στο νέο μνημόνιο που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με το μαύρο μέτωπο των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ, υποταγμένοι πλήρως στις επιταγές της Ε.Ε και του ΔΝΤ.  Το τρίτο, βαρύτατο μνημόνιο συνεχίζει και συμπληρώνει το έργο των προηγούμενων με νέα πιο βάρβαρα μετρά λιτότητας, φορομπηξίας, πλήρους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, διάλυσης της παιδείας και της υγείας, κατάργησης κάθε εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από εκεί που θα έσκιζε όλα τα μνημόνια, κατέληξε να περάσει το πιο βάρβαρο και δυστυχώς με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από όλα τα προηγούμενα, κόντρα στις λαϊκές απαιτήσεις και στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη. Ένα μαζικό ΟΧΙ που δεν μάσησε στις απειλές της Ε.Ε, την τρομοκρατία των εργοδοτών και  των ΜΜΕ,  με βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά και ελπίδα για τους αγώνες που έρχονται. 



 Η Χ.Α, ως πιστό σκυλί του συστήματος, υπερασπίζεται και περιφρουρεί τις επιλογές του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου για την υποστήριξη του  «ευρώ και με σκληρούς όρους», ότι η ρήξη σήμερα θα ήταν "εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους" ώστε να ευθυγραμμίζεται, όπως είναι άλλωστε φυσικό, με τη στρατηγική του συστήματος για υποταγή στην Ε.Ε και την αποδοχή των μνημονίων. Η δημιουργία εργοδοτικού δουλεμπορικού σωματείου στην Ζώνη απ’ τη Χρυσή Αυγή που πατάει πάνω στην εντεινόμενη ανεργία και απαξίωση της Ζώνης θέλει να τροφοδοτήσει τους εφοπλιστές και τους εργοδότες με φτηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό.
 

 Η προσπάθεια των φασιστών της ΧΑ να επανεμφανιστούν στις γειτονιές μας με «κοινωνικό πρόσωπο» και να «διεκδικούν» να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας ή να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα είναι για να καλύψουν την αντιλαϊκή φασιστική δράση τους αφού την ίδια ώρα επιτίθενται λεκτικά και σωματικά στις πρωτοβουλίες & τις συλλογικότητες που εδώ και 3 χρόνια έχουν μπλοκάρει στην πράξη τους πλειστηριασμούς κατοικιών, τις διακοπές ρεύματος και δίνουν μάχες κατά του ΕΝΦΙΑ. Δεν ξεχνάμε βέβαια την από κοινού επίθεση των Χρυσαυγιτών & των ΜΑΤ του υπουργού Πανούση στην πορεία καταδίκης της εργοδοτικής δολοφονίας των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ στον Ασπρόπυργο.


 Σε μια προσπάθεια να οργανώσουμε την αντιφασιστική πάλη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, συνδέοντάς την με την αναγκαία μάχη ενάντια στα νέα μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, απέναντι στο νέο μνημονιακό μπλοκ και την ανοχή του στο φασισμό καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα, σύλλογο, μαθητική κοινότητα, τους γονείς, τους δασκάλους, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο να συμβάλει στην οργάνωση του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2015 και στην Αντιφασιστική πορεία τιμής και μνήμης στις 18/9 στο Κερατσίνι .

Με βάση αυτά καλούμε σε
  • Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 18/09 στις 18:00, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα