1/11/15

Έναρξη Μαθημάτων Αλληλεγγύης / Πάρτυ γνωριμίας

"Η κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά"

  Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας στηρίζει τον καθημερινό αγώνα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, για το δικαίωμα όλων στην ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση, για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία στα χρόνια των μνημονίων. Παλεύουμε για να μην κλείσει κανένα σχολείο, κανένας εκπαιδευτικός να μη χάσει τη δουλειά του και κανένα παιδί να μη μείνει εκτός τάξης.
  Παλεύουμε ιδιαίτερα για τα παιδιά των οικονομικά αδύνατων οικογενειών, τους ανθρώπους της περιοχής μας που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Η σταδιακή διάλυση του δημόσιου σχολείου καθιστά την εκπαίδευση προνόμιο των λίγων και εκλεκτών. 





  Για όλους εμάς που δρούμε μέσα από την Εργατική Λέσχη, η αλληλεγγύη μεταξύ φίλων, γειτόνων, εργαζομένων και ανέργων, νέων και φοιτητών δεν είναι κίνηση φιλανθρωπίας αλλά ανάγκη και καθήκον. Η δημιουργία δομών αλληλεγγύης είναι δύναμη ανατροπής και στέλνει μήνυμα αντίστασης.



  Για τρίτη χρονιά λοιπόν, διοργανώνουμε δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ και Δημοτικού καθώς και μαθήματα ξένων γλωσσών, υπολογιστών, φωτογραφίας, παραδοσιακών χορών, μουσικής και yoga, προσπαθώντας να δώσουμε μια διαφορετική διάσταση στην εκπαίδευση και στη σχέση «μαθητή και δασκάλου». Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τη δημόσια παιδεία και το σχολείο, ούτε να δημιουργήσουμε άλλη μια «μη κερδοσκοπική» φροντιστηριακή δομή, αλλά να στηρίξουμε τους γονείς και τους μαθητές και να αγωνιστούμε μαζί. Η απάντησή μας στην αντιλαϊκή επίθεση είναι οργάνωση και ταξική αλληλεγγύη. 



Γνωριμία και εγγραφές καθημερινά:

Στο χώρο της Λέσχης 19:00 με 21:00 έως 06/11-Αθ.Μιαούλη 1,Κερατσίνι
Στο τηλέφωνο: 6930197726
Στο e-mail: ergatikileshi.kd@gmail.com       


Πάρτυ γνωριμίας και οικονομικής ενίσχυσης των μαθημάτων αλληλεγγύης την 
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 21:30, στη Λέσχη!