23/4/16

Κυριακή 7 μμ, Γλέντάμε μαζί με τους πρόσφυγες στην Πέτρινη στο Λιμάνι του Πειραιά

Ζούμε μαζί - Αγωνιζόμαστε μαζί – Γλεντάμε μαζί!Εδώ και πολλούς μήνες, ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι/ες και η νεολαία αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι δε σκύβουν το κεφάλι, δεν υποκύπτουν στον κανιβαλισμό, δεν στρέφονται ενάντια στο διπλανό τους ή στον πιο αδύναμο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνδράμουν με κάθε τρόπο στο πλευρό των προσφύγων και επιδεικνύουν την αλληλεγγύη τους: προσφέρουν από το υστέρημά τους, μοιράζονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ανοίγουν τα σπίτια τους, τις αγκαλιές και τις καρδιές τους, ανταλλάσσουν τις ιστορίες τους, δίνουν το χρόνο τους, διαδηλώνουν και αντιστέκονται στις συμφωνίες της ντροπής μεταξύ ΕΕ, ελληνικής κυβέρνησης και Τουρκίας, επιμένουν ότι η συλλογική διεκδίκηση θα κερδίσει τον ατομοκεντρισμό. 


Στο λιμάνι του Πειραιά ζουν για πάνω από δύο μήνες περίπου 5000 πρόσφυγες, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με τη σχεδόν πλήρη απουσία του κράτους, χωρίς τα στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης, με πλήρη έλλειψη ενημέρωσης και νομικής προστασίας και υπό διαρκείς απειλές και τρομοκράτηση από το κράτος και το λιμενικό. Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων βρέθηκε στο λιμάνι από την πρώτη στιγμή. Με καθημερινή παρουσία, συνέδραμε στους πρόσφυγες με κάθε τρόπο, προσφέροντας ενημέρωση και νομική βοήθεια, διοργανώνοντας δρώμενα για παιδιά και ενήλικες, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, οργανώνοντας εκδηλώσεις και διαδηλώσεις υπέρ των προσφύγων, των αιτημάτων και των δικαιωμάτων τους, τόσο στο λιμάνι όσο και στο κέντρο της Αθήνας.
Το τελευταίο διάστημα, η κυβερνητική και κρατική πολιτική στο λιμάνι έχει σκληρύνει ιδιαίτερα: οι αλληλέγγυοι στοχοποιούνται, οι ενημερώσεις του Συντονισμού κατασυκοφαντούνται και τα μέλη του διώκονται, το λιμενικό εξαπολύει διαρκείς απειλές σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους, επικρατεί ένα κλίμα τρομοκρατίας ενώ παράλληλα, δεν παρέχονται ούτε τα στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες, οι οποίοι εξαναγκάζονται να επιβιώσουν όπως μπορούν. Κι όμως, πρόσφυγες και αλληλέγγυοι, όσοι και όσες εναντιώνονται στην αντιμεταναστευτική-αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης και στον κρατικοδίαιτο “εθελοντισμό” των ΜΚΟ, δεν υποκύπτουν και δεν τρομοκρατούνται. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα μας είναι κοινά, και κοινός είναι και ο αγώνας μας. Στις απειλές, πολύ συχνά οι πρόσφυγες απάντησαν με τη διοργάνωση αυτοσχέδιων γλεντιών: στο λιμάνι του Πειραιά στήνονται εξάλλου μικρές κοινότητες ανθρώπων που αποφασίζουν να ζήσουν και να παλέψουν μαζί. Ήρθε η ώρα να γλεντήσουμε και όλοι/ες μαζί!

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, Συλλογικοτήτων, διοργανώνει γλέντι με συγκροτήματα, στην Πέτρινη αποθήκη του Πειραιά, στο χώρο που ζούν πάνω από 1500 πρόσφυγες, και που η εσωτερική ζωή οργανώνεται από τους αλληλέγγυους και τους πρόσφυγες μαζί, μέσα από συνέλευση, χωρίς σχέση με το κράτος, την κυβέρνηση ή τις ΜΚΟ, και με βάση τις αρχές της δημοκρατίας και της αυτοοργάνωσης. 



Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!  
Κυριακή 24 Απριλίου, 7.00 μμ
γλέντι με συγκροτήματα και ζωντανή μουσική στην Πέτρινη Αποθήκη 
(μεταξύ Ε1 και Ε2)  στο λιμάνι του Πειραιά