13/4/16

Εκδήλωση-Συζήτηση: Οι πρόσφυγες αδέλφια μας,ο πόλεμος εχθρός

Σας καλούμε την Κυριακή στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης Αθ.Μιαούλη 1 & Λεωφ. Δημοκρατίας, στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το προσφυγικό. 

Ομιλητές:
1) Εκπαιδευτικός - Αλληλέγγυα
2) Μέλος Συντονισμού για το προσφυγικό - μεταναστευτικό
3) Κώστας Ράπτης - Δημοσιογράφος


*Θα παρέμβουν αγωνιζόμενοι πρόσφυγες από το λιμάνι



Οι πρόσφυγες αδέρφια μας , ο πόλεμος εχθρός!
Από το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, ο λαός μας έχει επιδείξει αξιοθαύμαστο χαρακτήρα. Η αλληλεγγύη και η στήριξη των προσφύγων είναι ο κανόνας – οι ρατσιστικές μισάνθρωπες κραυγές έχουν απομονωθεί – οι εργαζόμενοι από το υστέρημά τους έχουν αγκαλιάσει τους πρόσφυγες για να τους προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο αξιοβίωτη παραμονή στη χώρα μας. Η προσφυγιά είναι βαθιά χαραγμένη στη μνήμη μας και όλο και πιο επίκαιρη σε μια εποχή που η νεολαία εξαναγκάζεται στη μετανάστευση για μια καλύτερη ζωή.

Εμείς σαν Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας κόντρα σε απολίτικες λογικές «φιλανθρωπίας» και «εθελοντισμού» που ξεπλένουν τις ευθύνες της κυβέρνησης περιμένοντας ανταποδοτικά οφέλη, συμμετέχουμε στο Συντονισμό για το Προσφυγικό μαζί με σωματεία, λέσχες, φοιτητικούς συλλόγους και άλλες συλλογικότητες. Σκοπός μας είναι η καθημερινή στήριξη των προσφύγων, η ενημέρωση για τα δικαιώματά τους και η από κοινού διεκδίκησή τους, η κινητοποίηση μαζί με τους πρόσφυγες για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ανοίξουν τα σύνορα και να πέσουν οι φράχτες. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εξαθλιωμένους, Έλληνες και ξένους, ενάντια στην εξαθλίωση και αυτούς που την δημιουργούν. Ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ,θρησκείας και φύλου διεκδικούμε κοινωνικές δομές και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους. Για μια συνολικά καλύτερη ζωή του κόσμου της εργασίας.