7/11/13

ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΛΕΣΧΗΣ - Κυριακή 10/11 στις 18.00

Φίλοι,
η ΕΛΚΔ τον τελευταίο καιρό  ανέπτυξε αρκετές δράσεις, πήρε πρωτοβουλίες για το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος στην περιοχή, συμμετείχε σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, έκανε παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία με ανακοινώσεις, εξορμήσεις , κλπ . Όλη αυτή η δραστηριότητα έχει ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα και την αποδοχή της Λέσχης στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.
Όμως δεν μείναμε μόνο σε κινηματικές δράσεις. Ξέρουμε και να διασκεδάζουμε με τρόπους που δυναμώνουν τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, ανάμεσά μας. Έχουν ξεκινήσει οι προβολές ταινιών κάθε Παρασκευή, και συνεχίζονται.
Την Κυριακή 27 Οκτώβρη, στη συλλογική κουζίνα που οργανώσαμε στο χώρο της λέσχης,  πολλές δεκάδες μέλη και φίλοι μας, από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα, ψήσαμε, φάγαμε, ήπιαμε και τραγουδήσαμε σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι μουσικοί μας  με τα τραγούδια και το κέφι τους.
  Το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτώβρη η ΕΛΚΔ με ανακοίνωση της για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, βρέθηκε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, και έξω από τα S.M. που άνοιξαν καλώντας τον κόσμο να υπερασπίσει την κυριακάτικη αργία, και να μποϋκοτάρει τα καταστήματα αυτά.
 Χθες Τετάρτη 6 Οκτώβρη το κάλεσμα της ΕΛΚΔ για μαθήματα αλληλεγγύης, είχε πολύ καλά αποτελέσματα, και ήδη η ομάδα των εκπαιδευτικών ετοιμάζει το πρόγραμμα των μαθημάτων και το κάλεσμα προς τους μαθητές.

  Τώρα όμως καιρός να ανασκουμπωθούμε και να οργανώσουμε τη δράση της Λέσχης για το επόμενο διάστημα, πιο πλούσια και δημιουργική που θα φτάσει σε ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, άνεργους, νέους συμπολίτες μας. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη συμμετοχή και τη συζήτηση στη συνέλευση της Κυριακής.

Θέματα για συζήτηση:  
          α) Πρόγραμμα δράσης για Νοέμβρη-Δεκέμβρη (Να έρθετε με ιδέες/ προτάσεις). 
          β) Οικονομική κατάσταση και Τρόπος  λειτουργίας της λέσχης (συντονιστικό, συνελεύσεις, ομάδες δράσης)
          γ) Ενημέρωση από κάθε ομάδα για τη λειτουργία της  και τη δράση της. (καλό είναι να γίνουν συναντήσεις  των ομάδων πριν τη συνέλευση)