24/11/14

Όλοι στην Πανεργατική Απεργία! - Πέμπτη 27/11


ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  Η επετειακή 24ωρη πανελλαδική απεργία που συνηθίζει να προκηρύσσει προς το τέλος κάθε έτους η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε και φέτος για τις 27 Νοεμβρίου, ενώ συμμετοχή στην Απεργία ψήφισε και η ΑΔΕΔΥ, μετατρέποντάς την σε Πανελλαδική-Πανεργατική απεργιακή μέρα. Προφανώς στο σκεπτικό της απόφασής τους οι ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν είχαν την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην βάρβαρη επίθεση, ούτε τις εξελίξεις με τα νέα αιματηρά μέτρα που συζητούν και αποφασίζουν η τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχαν σκοπό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για την απόφαση της απεργίας, μια εθιμοτυπική απεργία για τον προϋπολογισμό «που στρέφεται ενάντια στους πιο αδύναμους (sic)”
  Ωστόσο, φαίνεται πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τους πραγματικούς εργαζόμενους και τη νεολαία που αναζητούν δρόμους αντίστασης και ελπίδας. Οι ίδιες οι εξελίξεις ανατρέπουν τη λογική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για ξέπνοη και άνευρη διαμαρτυρία μέσω μιας 24-ωρης απεργίας - εκτόνωσης. Η μαθητική και φοιτητική αγωνιστική άνοιξη, όπως και οι μαζικότατες πανελλαδικά διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, εκφράζουν γενικότερες τάσεις επιστροφής και εκ νέου εισβολής του λαϊκού παράγοντα και της νεολαίας στο προσκήνιο, κόντρα στον εφησυχασμό και την υποταγή, κόντρα και στην εκλογική αναμονή που καλλιεργείται συστηματικά το τελευταίο διάστημα. Γιατί το ζητούμενο είναι να αλλάξει η ασκούμενη πολιτική προς όφελος των από κάτω, όχι απλά ο διαχειριστής της.
  Το σε εξέλιξη παζάρι «δανειστών» - τρόικας και συγκυβέρνησης για νέο σκληρό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων με οποιαδήποτε μορφή και αν έρθει και όποιο όνομα κι αν πάρει θα εμπεριέχει:
·        αντιδραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό,

· αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο με απαγόρευση ουσιαστικά του συνδικαλιστικού δικαιώματος και της απεργίας,

·        νέο μισθολόγιο-πείνας και μια σειρά ακόμα ρυθμίσεις
με πρόθεση και δέσμευση να ψηφιστούν μέσα στο Δεκέμβρη. Όλα αυτά κάνουν επιτακτική την ανάγκη για μαζική παρέμβαση και προετοιμασία των εργαζόμενων για την απεργία και όχι μόνο. 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απεργία της 27/11, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί στο αντίθετο από αυτό για το οποίο την προόριζαν ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και των συνεταίρων τους. Να γίνει μια μαζική απεργία, με μαχητικές διαδηλώσεις, με απεργιακά μπλόκα.  Απεργία αρχή και «ζέσταμα» για συνέχεια και κλιμάκωση, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συλλαλητήρια, καταλήψεις, νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, σχέδιο κλιμάκωσης και ανατροπής των μέτρων και της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.
Από την πλευρά μας, καλούμε σε μαζική συμμετοχή και στήριξη της ανεξάρτητης συγκέντρωσης στο Μουσείο. Εκεί θα είναι σωματεία που πρωτοστατούν σε κρίσιμους αγώνες της περιόδου, εκεί θα είναι τα αγωνιζόμενα κομμάτια των φοιτητών που έσπασαν στην πράξη το lock-out του εγκάθετου της κυβέρνησης Φορτσάκη. Εκεί θα συναντηθούν οι τάσεις του κινήματος, που επιμένουν σε μια γραμμή καθολικής ανατροπής της επίθεσης και επιδιώκουν να στήσουν έναν πραγματικό ανεξάρτητο συντονισμό σωματείων. Συντονισμό στηριγμένο στις συνελεύσεις και σε ένα αγωνιστικό σχέδιο κλιμάκωσης του αγώνα με σκληρότερες μορφές πάλης και όχι λιτανείες και προαποφασισμένα πλαίσια πάλης.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 10.30