3/12/14

Προβολή ταινίας 12/12:"Το Μικρό Ψάρι" του Γιάννη Οικονομίδη

 Ξεκινάμε ακόμα έναν κύκλο προβολών στην Εργατική Λέσχη!Αυτή την Παρασκευή προβάλουμε "Το Μικρό Ψάρι",την-κατά κοινή ομολογία-καλύτερη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη.
 Σας περιμένουμε λοιπόν στο χώρο της Λέσχης,την Παρασκευή 12/12 στις 21:00!
 
Το trailer της ταινίας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=TXSQ6Y_WVvw

Λίγα λόγια για την ταινία:


 Ο Στράτος τη νύχτα εργάζεται σε βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Μαζεύει χρήματα για την απόδραση του Λεωνίδα, του ανθρώπου που τον έσωσε, όσο ο ίδιος ήταν στη φυλακή. Του χρωστάει τη ζωή του και ο Στράτος δεν θέλει να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Στην πορεία, όμως, ο Στράτος συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερες οφειλές από όσες νόμιζε. Καταστρώνει ένα νέο, λεπτομερές σχέδιο, μια ακόμα αποστολή. 
 Στο Μικρό Ψάρι, ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μουρίκη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Οικονομίδη. Η ταινία του Οικονομίδη είναι χαρακτηριστική του σκηνοθέτη, με στοιχεία λίγο-πολύ από όλες τις προηγούμενες ταινίες του, και με τον Στράτο να είναι μια πολύπλευρη καρικατούρα ανθρώπου, καθώς είναι μεν πρώην κρατούμενος σε φυλακές, μετά από έγκλημα πάθους, είναι εν ενεργεία δολοφόνος, αλλά από την άλλη είναι ένας άνθρωπος λιγομίλητος, μετριοπαθής, συμπονετικός και με έντονη μελαγχολία. Το Ψάρι είναι σίγουρα η καλύτερη ταινία του Οικονομίδη μέχρι την επόμενη. 
 Κάποιοι,που δεν τους αρέσει το στυλ του σκηνοθέτη με την παρουσίαση του υποκόσμου, ίσως να ενοχληθούν με την ταινία ή ίσως να γελάσουν,καθώς το Μικρό Ψάρι συναγωνίζεται σε βωμολοχία τον Λύκο της Wall Street. Όμως ακόμη και σε αυτούς, το Μικρό Ψάρι έχει να δώσει πολλά ηθικά ερωτήματα, ένα μεγάλο δραματικό ήρωα, τον Στράτο, και μία πολύ δυνατή ερμηνεία: αυτή του  Βαγγέλη Μουρίκη