4/4/15

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-Πορεία για τα Λιπάσματα 5/4

Τους τελευταίους μήνες, με τη συναίνεση της προηγούμενης κυβέρνησης, άνοιξε ο δρόμος για την εκμετάλλευση της περιοχής των λιπασμάτων με τρομερές συνέπειες τόσο για την περιοχή, όσο και για την υγεία των κατοίκων.
Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε η δυνατότητα στην εταιρεία OIL ONE Α.Β.Ε.Ε συμφερόντων Μελισσανίδη να παράγει και να επεξεργάζεται λιπαντικά και πετρέλαιο, να παραλαμβάνει, να αποθηκεύει και να διακινεί καύσιμα και ετοιμάζεται για εργοστάσιο επεξεργασίας υγρών πετρελαιοειδών και γενικά αποβλήτων από τα πλοία (slops). Αφήνει δε,  ανοιχτό ενδεχόμενο στο μέλλον, την  επέκταση και άλλων δραστηριοτήτων.
Η κρίση που αυτοί δημιούργησαν και έφεραν ανεργία, φτώχια, διάλυση κάθε εργασιακού  δικαιώματος, διάλυση κάθε κοινωνικής δομής του κράτους, φαίνεται ότι δεν τους είναι αρκετό, τώρα  θέλουν και την γη μας. 
Σήμερα, παρά τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής, τις υποσχέσεις της Περιφέρειας και του Υπουργείου Ανάπτυξης υπέρ της ανάπλασης του χώρου των Λιπασμάτων, που είναι αρκετά ασαφείς, ο κίνδυνος να προχωρήσουν τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης και ρύπανσης του χώρου παραμένει. Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του δημάρχου Χ. Βρεττάκου στα ΜΜΕ, δείχνουν ότι η νέα δημοτική αρχή δίνει πράσινο φως στην εκμετάλλευση του χώρου για άλλου τύπου δραστηριότητες.

Οι μόνοι που μπορούν να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια του Μελισσανίδη (και κάθε άλλου επίδοξου επενδυτή) και να εγγυηθούν την ανάπλαση του χώρου προς όφελος των λαϊκών αναγκών είναι ο λαός του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και της ευρύτερης περιοχής.

ΔΕΝ ΘΑ  ΠΕΡΑΣΟΥΝ  ΤΑ  ΣΧΕΔΙΑ  ΤΟΥΣ , ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ  ΤΗ  ΓΗ – ΤΗ  ΔΟΥΛΕΙΑ - ΤΗ  ΜΟΡΦΩΣΗ  - ΤΗΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Με συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά για την οργάνωση της πάλης παλεύουμε  και  διεκδικούμε :
Καμιά βιομηχανική ή ιδιωτική χρήση της ευρύτερης περιοχής των λιπασμάτων, ανάκληση των αδειών από την  Κυβέρνηση και κάθε αρμόδια υπηρεσία και αλλαγή του ρυθμιστικού σχεδίου. Το ιδιωτικό κεφάλαιο μικρό ή μεγάλο, δεν χωρά στην περιοχή αυτή. Δημόσιος χώρος με πράσινο και χρήσεις για την κοινωνικές ανάγκες με ελεύθερη πρόσβαση στην  θάλασσα, καμιά αποζημίωση σε μορφή απαλλοτρίωσης στους τραπεζίτες, το κόστος της απορρύπανσης να  πληρώσουν αυτοί που ρυπαίνουν τόσα χρόνια τις πόλεις μας.
Άμεση αξιοποίηση του χώρου που είναι στην ιδιοκτησία του Δήμου, πάρκο εργατιάς, πέτρινη κατοικία.
Καμιά ιδιωτικοποίηση σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη, δημόσιο λιμάνι με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ, στις 11.00 π.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

(από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας προς το χώρο των Λιπασμάτων.)