23/4/15

Καμπάνια: Ένα σχολείο στο Λούγκανσκ (Η συγκέντρωση υλικού συνεχίζεται)

           Η συλλογή υλικών για το οικοτροφείο του Λούγκανσκ συνεχίζεται


  Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συναγωνιστές, τους φίλους και γείτονες που αγκάλιασαν τη προσπάθεια της Εργατικής Λέσχης και συνέβαλαν από το υστέρημά τους στην υλική στήριξη του αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας που δίνουν οι κάτοικοι του Ντονμπάς, κόντρα στη φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου και τους συμμάχους τους, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Ήδη τα πρώτα τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα μεταφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο χώρο της συγκέντρωσης, τον πολιτιστικό χώρο «Ντοστογιέφσκι». Εκεί μας περίμενε ο Βασίλης, ενεργός συμμετέχοντας του χώρου, με καταγωγή από Ουκρανία. Μας μετέφερε πως η κατάσταση στο Ντονμπάς, ειδικά στις επαρχιακές κωμοπόλεις και τα χωριά, είναι φρικτή. Κρατικές και παρακρατικές φασιστικές ομάδες κατάσχουν ο,τι περνάει από τα τελωνεία σε τρόφιμα και φάρμακα, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα θανάτων από ασιτία. Μας είπε πως όλα τα μέλη του πολιτιστικού χώρου δουλεύουν αδιάκοπα, ώστε με δικά τους δίκτυα –από τη ρωσική περιοχή του Ροστόφ- να περνάνε στους κατοίκους του Ντονμπάς με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις τα τρόφιμα και τα φάρμακα που είναι νούμερο ένα ανάγκη. Η επόμενη αποστολή του υλικού, όπως μας είπε ο Βασίλης, θα γίνει από την ελληνική αποστολή στο 2ο  διεθνές αντιφασιστικό καραβάνι αλληλεγγύης (δες εδώ ) στο οποίο θα συμμετέχει και ο ίδιος. Μας ενημέρωσε επίσης πως η συλλογή τροφίμων και φαρμάκων/ιατροφαρμακευτικών υλικών (γάζες κτλ) συνεχίζεται στον πολιτιστικό χώρο επ’ αόριστον!  


Οπότε κι εμείς σαν Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνεχίζουμε τη συλλογή τροφίμων και φαρμάκων για το οικοτροφείο SHANS στο Λούγκανσκ.

Καλούμε όσους συνέβαλλαν στην προσπάθειά μας, να βοηθήσουν με την προβολή και εξάπλωση του μηνύματος σε φίλους, γνωστούς και γείτονες.

Καλούμε όλους τους υπόλοιπους, συναγωνιστές και φίλους, όλους τους δημοκράτες ανθρώπους να συμβάλλουν στην πρωτοβουλία της Λέσχης δίνοντας ο,τι μπορούν απ' το υστέρημά τους, στηρίζοντας έτσι ενεργά τον αντιφασιστικό αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας των κατοίκων του Ντονμπάς.



Η συγκέντρωση των τροφίμων & φαρμάκων θα γίνεται στο χώρο της Λέσχης (Λ. Μιαούλη 1 & Λ. Δημοκρατίας, πλ. Λαού) τις απογευματινές ώρες εκτός Κυριακής.

(για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση καλέστε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6930111859 και 6930197726).