18/6/15

Κάλεσμα:Αρχίζουμε την Ανάπλαση,όπως την ονειρευόμαστε

 Ο πολιτιστικός σύλλογος "Τερψηχώρος" και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σας καλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση, αυτή την Παρασκευή 19/06 στις 20:00 στο Πάρκο της Εργατιάς, στα πλαίσια των δράσεών μας για την Ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων, όπως εμείς την ονειρευόμαστε.
 Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του συλλόγου "Τερψηχώρος" και τη συμμετοχή της ομάδας παραδοσιακών χορών της Εργατικής Λέσχης.

Βρείτε την εκδήλωση στο Facebook εδώ
Χάρτης εδώ  




Ακολουθεί το κείμενο κάλεσμα


 Το περασμένο Σάββατο στις 6 Ιουνίου το απόγευμα συναντηθήκαμε εδώ στο πάρκο της Εργατιάς ο πολιτιστικός σύλλογος Τερψηχώρος και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

 Ξεκινήσαμε τη «δική μας ανάπλαση» του πάρκου, με καθαρισμό του χώρου και συζήτηση για την αξιοποίησή του αλλά και για τις εξελίξεις που αφορούν όλη την περιοχή των πρώην Λιπασμάτων.

 Στόχος της δράσης μας είναι η επανοικειοποίηση του χώρου του πάρκου της Εργατιάς, η ουσιαστική ένταξή του στην πόλη και στη ζωή των κατοίκων, μέσα από μια ανάπλαση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων σε όφελος των κατοίκων, σε ένα χώρο ενιαίο, δημόσιο, με πράσινο και χώρους πολιτισμού, λαϊκού αθλητισμού και αναψυχής, χωρίς καμιά βιομηχανική και εμπορική χρήση.

 Οι τελευταίες δηλώσεις από την κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που άνοιξαν την όρεξη και στα Τσιμέντα Ηρακλή να ζητήσουν τη μετεγκατάσταση του έτοιμου σκυροδέματος στην περιοχή, καθώς και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του Μελισσανίδη (Oil One) δημιουργούν εφιαλτικά σενάρια, μιας ζωής σε πόλεις με υποβαθμισμένο περιβάλλον, με άθλιους μισθούς και συνθήκες εργασίας. Η πρόταση Λαφαζάνη δεν κλείνει την πόρτα στους ιδιώτες, αντίθετα αφήνει ανοικτή την παρουσία τους μέσα από άλλες επενδύσεις. Επίσης δεν ξεχνάμε ότι, καμιά φορά, οι ψηφισμένοι νόμοι δεν αρκούν για να σταματήσουν τα μεγάλα συμφέροντα.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Συλλογικά παλεύουμε για τις ζωές μας και για τους ελεύθερους χώρους.

Άμεσα ζητάμε και διεκδικούμε από το δήμο:

Την διάνοιξη και πεζοδρόμηση της οδού Σφαγείων για εύκολη και ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στη θάλασσα.

Επισκευή της πέτρινης εργατικής κατοικίας. Άμεση ηλεκτροδότηση και υδροδότηση του πάρκου.

Προετοιμάζουμε το χώρο για εκδηλώσεις, συζητήσεις και ενημέρωση, για να γίνει προσβάσιμο κομμάτι της γειτονιάς και της ζωής των κατοίκων.  

Πολιτιστικός Σύλλογος "Τερψηχώρος"
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας