10/7/15

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΧΙ -ολοι στον δρομο!

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο λαός έστειλε το μήνυμα: ένα ηχηρότατο ΟΧΙ προς πάσα κατεύθυνση, περήφανο, βαθιά ταξικό, ένα όχι στις πολιτικές εκείνες που εδώ και πέντε χρόνια τον πνίγουν.
  Ο λαός δεν «μάσησε» παρόλο τις κλειστές τράπεζες, τα ΜΜΕ να που επιδίδονταν σε ένα όργιο τρομοκράτησης και μαύρης προπαγάνδας, τους εργοδότες να εκβιάζουν το ΝΑΙ και να απειλούν με απολύσεις και λοκ-αουτ, τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ να κρατούν προδοτική στάση υπερασπίζοντας το  μνημονιακό κατεστημένο και τον ΣΕΒ , το εγχώριο και το διεθνές κεφάλαιο να λυσσάνε για άλλο ένα «ναι σε όλα».Κόντρα σε όλα αυτά ο κόσμος της εργασιας έδωσε χωρίς φόβο την απάντηση του: ΟΧΙ!
·        ΟΧΙ σε όλα τα Μνημόνια
·        ΟΧΙ στους εκβιασμούς από τους οικονομικούς δολοφόνους των ΕΕ-ΕΚΤ και ΔΝΤ
·        ΟΧΙ στη λιτότητα, στην ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις «αναπτυξιακές» μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις
  Από την επόμενη κιόλας μέρα όμως, παρακολουθούμε την κυβέρνηση να προσπαθεί να ερμηνεύσει το όχι σαν ένα ναι σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» και εν τέλει σε μια συμφωνία που θα περιέχει νέα ασφυκτικά, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Από το κλίμα «εθνικής συνεννόησης» με τα μνημονιακά κόμματα μέχρι τις προτάσεις που θα φέρουν ένα νέο μνημόνιο, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κινηθεί αντίθετα από τη λαϊκή ετυμηγορία και να επιλέξει την υποταγή αντί της ρήξης. Από την άλλη, τις τελευταίες μέρες  βλέπουμε την ΕΕ να κλιμακώνει την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, πιέζοντας για υπογραφή ενός ακόμα σκληρότερου πακέτου μέτρων, υπό την απειλή του grexit, κάνοντας ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό ότι το «όχι» του, που τόσο ενόχλησε, θα το πληρώσει ακριβά.
  Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουμε να βγούμε μπροστά! Να μη μείνουμε στη μέση του δρόμου, να περιφρουρήσουμε και να διεκδικήσουμε το δικό μας όχι, το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, το όχι της ρήξης και της ανυπακοής, το όχι της συλλογικής δράσης μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, σωματεία και συλλογικότητες.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΧΙ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Παρασκευή 10/7 και Κυριακή 12/7 στις 7:30, στο Σύνταγμα.




Τηλέφωνο: 6930197726 // email :  ergatikileshi.kd@gmail.com // site: http://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr