2/12/15

Πανεργατικός ξεσηκωμός! / Πέμπτη 03/12 11:00,Μουσείο



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!




  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά ακάθεκτη στην ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων, υπό τις εντολές του κουαρτέτου ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-Eurogroup και τις επιταγές εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Όσα δεν κατάφεραν να περάσουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, αναλαμβάνει να τα ψηφίσει και να τα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση. Στη θέση της ελπίδας ήρθε ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο, με νέα μέτρα που φορτώνουν τα σπασμένα της κρίσης τους στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Η σωτηρία και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περνάει μέσα από την περαιτέρω εξαθλίωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

  Μερικά από τα άμεσα μέτρα του 3ου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προϋπολογισμός φτώχειας, η διάλυση του ασφαλιστικού, η φορολεηλασία του λαού χέρι-χέρι με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στους «επενδυτές», οι κατασχέσεις-πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, η οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

  Η παραπέρα  διάλυση  των εργασιακών σχέσεων έχει σαν  αποτέλεσμα χιλιάδες  εργαζόμενοι να μετατρέπονται σε σύγχρονους δούλους, με ελαστικές  μορφές εργασίας-λάστιχο και να  αμείβονται με μισθούς πείνας. Φαίνεται πως ο σχεδιασμός είναι να υπάρχει ένας συνεχής μεταβαλλόμενος αριθμός  υποαπασχολούμενων/ανέργων δήθεν εργαζομένων και χωρίς δικαιώματα. Οι αλλαγές  αυτές  έρχονται και ανακυκλώνουν την ανεργία.  Οι  εργαζόμενοι  στα 5μηνα  καλύπτουν πάγιες  ανάγκες  στους Δήμους και μέσα από  την πάλη  και τον  συντονισμό τους  παλεύουν  για  μόνιμη και  σταθερή  δουλειά με  ίδιο μισθό με  τους υπόλοιπους συναδέλφους  τους  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

  Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της παρουσιάζονται ως σωτήρες και ας μας τσακίζουν καθημερινά. Προσπαθούν να μας πείσουν, όπως και οι προκάτοχοί τους, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ότι το μέλλον μας ανήκει στα μνημόνια, οτι κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις για εμάς με εμάς πάντα ηττημένους, ότι τα νέα μέτρα είναι πιο δίκαια και ας είναι τα πιο βαριά, ότι ασκούν κοινωνική πολιτική και ας στενάζει η κοινωνία, ότι θα τσακίσουν τη διαφθορά και την ασυδοσία του κεφαλαίου και ας του παραχωρούν γη και ύδωρ, ότι παλεύουν για μια άλλη Ευρώπη και ας συμμαχούν μαζί της ενάντια στο λαό.

  Ε λοιπόν, ως εδώ! Δεν χρειαζόμαστε άλλο σώσιμο ούτε άλλους σωτήρες. Καμία αυταπάτη, καμιά ανοχή στην μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους εντολείς τους ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Καμιά αναμονή από την εργοδοτική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Τόσα χρόνια σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων αν δεν συμμαχούσαν ξεκάθαρα με τους εργοδότες.

  Τώρα μιλάμε εμείς! Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απεργία της 3/12, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί στο αντίθετο από αυτό για το οποίο την προόριζαν ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των συνεταίρων τους.

  Να γίνει μια μαζική απεργία, με μαχητικές διαδηλώσεις, με απεργιακά μπλόκα.  Απεργία αρχή και «ζέσταμα» για συνέχεια και κλιμάκωση, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συλλαλητήρια, καταλήψεις, νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, σχέδιο κλιμάκωσης και ανατροπής των μέτρων και της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης -ΕΕ-κεφαλαίου.

  Σήμερα είναι ανάγκη να υπάρξει ένας συντονισμός σωματείων, συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και με τις νέες μορφές συλλογικοτήτων που αναπτύχθηκαν αυτά τα χρόνια στις γειτονιές στην προσπάθεια που έκανε ο λαός να αμυνθεί στην πολύμορφη επίθεση που δέχθηκε. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει πέρα από τη συλλογική πάλη.



Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στο ΜΟΥΣΕΙΟ

Πέμπτη  3/12/2015  στις  11:00 πμ