6/2/16

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Κανένα στρατοπεδο συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Το Σάββατο 30/1, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε απο το Πέραμα τη συνδρομή του στρατού για την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας των hot-spot στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και δύο κέντρων μετεγκατάστασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Οι δηλώσεις της κυβέρνησης αναφέρουν την «ανοιχτή» λειτουργία τους για τους πρόσφυγες, όμως η ανάθεση της στο στρατό προϊδεάζει για τις συνθήκες που προετοιμάζουν.  Οι πρόσφυγες θα συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σε χώρους αποθήκες ανθρώπων, μακριά από το οικιστικό ιστό των πόλεων, αποκλεισμένοι από την αλληλεγγύη των ανθρώπων που τους στήριξαν έμπρακτα όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν το κράτος παρίστανε ότι δεν υπάρχουν. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης οδηγεί στην γκετοποίηση των προσφύγων στα όρια των εργατογειτονιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως κάνει συγκεκριμένα με την επιλογή του στρατοπέδου Σχιστού στην περιοχή μας. Μπροστά στο δράμα των προσφύγων, η ελληνική κυβέρνηση, με τις εντολές της ΕΕ, αποφασίζει να δείξει το σκληρό της πρόσωπο, δίνοντας πάτημα στη συμμορία των φασιστών της X.A. να χύσουν το ξενοφοβικό τους δηλητήριο.

Οι θρασύδειλοι φασίστες της Χ.Α. , κρυμμένοι με τον μανδύα «επιτροπών κατοίκων Πειραιά» , καλούν σε φασιστική συγκέντρωση στην γειτονιά μας. Είναι κρυμμένοι πίσω από «επιτροπές κατοίκων», γιατί είναι αυτοί που στήριξαν κάθε φοροαπαλλαγή, κάθε ληστρική διάταξη υπέρ των εφοπλιστών, στηρίζοντας τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα και τσακίζοντας τα μεροκάματα όπως στην ΝΕΖ του Περάματος.
Δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε...
o    ...οι δολοφόνοι μεταναστών και αντιφασιστών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην αλληλεγγύη, για τους πρόσφυγες.
o    ...αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους για τη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει την περιοχή.
o    ... οι θιασώτες των Άουσβιτς για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
o    ...οι απόγονοι των υποστηρικτών των στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ποντίων και των Μικρασιατών προσφύγων στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.
o    ...τα εγγόνια των ταγματασφαλιτών εξ ονόματος μιας περιοχής και ενός λαού που πολέμησε το ναζισμό με αίμα και θυσίες.
o    ...αυτοί που υπερασπίζονται τον πόλεμο  και τον αυταρχισμό, τις αιτίες που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές, ενώ τα βάζουν με τα αποτελέσματα των δικών τους πολιτικών.
o    ...για υγειονομικό κίνδυνο αυτοί που επιτίθενται σε κοινωνικά ιατρεία, που για πολλούς είναι η μόνη πρόσβαση στην υγεία.

Ο αληθινός κίνδυνος είναι η παρουσία των ναζί της Χ.Α. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους ναζί να εμφανιστούν ως υπερασπιστές των συμφερόντων των κατοίκων.


· Έξω οι φασίστες-δολοφόνοι από τον Πειραιά.
· Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ούτε εδώ, ούτε πουθενά.
· Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε.-ΝΑΤΟ
· Κάτω η μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ευρώπη-φρούριο του ρατσισμού και του μιλιταρισμού
· Να πληρώσουν τώρα Κράτος-Ε.Ε.-κεφάλαιο που ευθύνονται για τον ξεριζωμό και τις σφαγές.
· Αξιοπρεπή στέγαση, σίτιση, περίθαλψη για όλους  με κρατική χρηματοδότηση.
· Χώροι ανοιχτοί για τους πρόσφυγες και τις δομές αλληλεγγύης σωματείων και συλλογικοτήτων.
· Χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών και όχι της καταστολής και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
· Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις κοινωνικές δομές και την επίλυση του μεταναστευτικού.

Όλοι στην συγκέντρωση ενάντια στην Χ.Α.
Να μην αφήσουμε οι πρόσφυγες που έζησαν τον πόλεμο να βρουν μπροστά τους τον φασισμό!

Δευτέρα 8 Φλεβάρη στις 11πμ,
Γρηγορίου Λαμπράκη και Λεωφόρο Σχιστού