9/2/16

Συνέντευξη Τύπου για την Διακήρυξη της Κεσσάνης

 Σας καλούμε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη τύπου σχετικά με τη διακήρυξη της Κεσσάνης για τη φιλία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και τη Τουρκίας και τους πρόσφυγες που ζουν στις δυο χώρες μας. Η καμπάνια για την υιοθέτηση της γίνεται ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία και θα διαρκέσει από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου. Η συνέντευξη τύπου θα γίνει την Τρίτη 9/2 ώρα 5 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15Α στον 3ο όροφο.



Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας στηρίζει και συνυπογράφει την Διακήρυξη της Κεσσάνης. Η διακήρυξη είναι αποτέλεσμα των επαφών που έγιναν στα πλαίσια του διημέρου δράσεων στον στον Έβρο στις 23-24 Γενάρη μεταξύ Ελληνικών και Τούρκικων σωματείων και συλλογικοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στους αντιπροσώπους του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων, που συμμετέχει και η Λέσχη, και τους εκπροσώπους των τουρκικών εργατικών σωματείων (SES), της ομοσπονδίας δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας (KESK) ,της ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων (DISK), της ομοσπονδίας δασκάλων-καθηγητών (EGITIM SEN) και του Μπλοκ Ειρήνης της Τουρκίας, που συμμετείχαν στην κοινή συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη και προετοίμασαν την κοινή συνάντηση-εκδήλωση στην Κεσσάνη της Τουρκίας.
Αποτελεί ένα μήνυμα του εργατικού-νεολαϊστικου-λαϊκού κίνημα των χωρών αυτών για τη διεθνιστική φιλία των δύο λαών και την ταξική αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Για να διατρανωθεί και από τις δύο πλευρές των συνόρων η θέληση να μπει τέρμα στους πολέμους και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε.  που ευθύνονται για τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Να σταματήσει η συμμετοχή των χωρών μας σε αυτές. Για σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο, για την ελεύθερη και ασφαλή διέλευση των συνόρων, την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Ενάντια στις επιχειρήσεις του Τουρκικού Κράτους ενάντια στον Κούρδικο λαό. Ενάντια στις αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας που ευθύνονται για την απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων.

Εδώ το πλήρες κείμενο της διακήρυξης  στα ελληνικά και στα τούρκικα αντίστοιχα.