15/11/16

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!



Ο πλανητάρχης έρχεται σαν ατζέντης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, που παρά την αλλαγή στο Λευκό Οίκο, είναι αυτά που υπηρετούν οι πρώην και μελλοντικοί κυβερνώντες των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα δεν έρχεται «να βοηθήσει για το χρέος της χώρας», αλλά σαν μεσίτης για μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους στην περιοχή, για μεγαλύτερο μερίδιο στη λεία από τις μνημονιακές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που προωθούν τα μνημόνια και το ΔΝΤ, για εξασφάλιση της συμφερόντων των αμερικάνικων πολυεθνικών στην εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή. Αποτελεί τον πρόεδρο που συνέχισε τις πολιτικές των επεμβάσεων σε όλο τον πλανήτη, το κυνήγι των μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ, την «προστασία» των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. από τους πρόσφυγες των πολέμων τους με τα πλοία του ΝΑΤΟ.  

Η περίοδος Ομπάμα δεν ήταν προοδευτική. Επί της προεδρίας του δολοφονήθηκαν οι περισσότεροι άνθρωποι χρώματος (μη λευκοί) από την αστυνομία, από κάθε άλλη περίοδο της πρόσφατης αμερικάνικης ιστορίας. Στηρίχτηκε το μεγάλο κεφάλαιο και η Γουόλ Στριτ με δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή που χιλιάδες αμερικάνοι εργαζόμενοι έχαναν τα σπίτια τους και έμεναν άστεγοι σε σκηνές. Το κλείσιμο   του   Γκουαντάναμο   και   η   στρατιωτική   «απεμπλοκή»   από   το   Ιράκ   και   τη   Μέση   Ανατολή ακούγονται ως κακόγουστο αστείο πάνω στα συντρίμμια της Λιβύης και της Συρίας.  

Έρχεται σήμερα με δηλώσεις στήριξης και ευγνωμοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού. Δηλαδή την πολιτική που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και κέντρα κράτησης σε άθλιες συνθήκες και κάνει μαζικές απελάσεις στην ασφαλή τρίτη χώρα [sic] Τουρκία, την Τουρκία του Ερντογάν διώκτη των δημοκρατικών ελευθεριών και των Κούρδων. Από την πλεύρα της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιμένει μια δήλωση στήριξης για να συνεχίσουν την οικονομική τους πολιτική, αυτή που υπέγραψαν στο 3ο μνημόνιο, την ολοκλήρωση της διάλυσης των εργατικών δικαιωμάτων και της φτωχοποίησης του λαού. Περμένοντας ότι δίνοντας κάθε βοήθεια και εξυπηρέτηση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό να συνεχίσει να καταστρέφει τους λαούς της ευρύτερης περιοχής θα έχουν μια ελάφρυνση, όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά αρκετή ώστε να κρατήσουν τις κυβερνητικές τους θέσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μας λένε ότι δεν βρίσκουν λόγο να διαδηλώσουν ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα. Δεν περιμέναμε τίποτα άλλο, βρίσκονται ανεπιστρεπτί απέναντι στα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Επιχειρούν να μετατρέψουν τις μέρες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε γιορτή των πολεμοχαρών και αντιλαϊκών πολιτικών των ιμπεριαλιστών. Απαντάμε ότι ποτέ το μήνυμα του Νοέμβρη δεν ήταν τόσο αναγκαίο όσο σήμερα.

Ψωμί-παιδεία-ελευθερία
Έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ
ΕΙΡΗΝΗ
Θάνατος στο φασισμό


Αυτά τα συνθήματα θα φωνάξουμε και φέτος, ενάντια στον Ομπάμα και όλους τους συνεχιστές και ακόλουθους της, ενάντια στους «φονιάδες των λαών».

Όχι μόνο για να τιμήσουμε τους αγώνες, αλλά γιατί έτσι αγωνιζόμαστε και σήμερα. Ενάντια στον πόλεμο και τις πολιτικές που σπέρνουν την εξαθλίωση και στέλνουν εκατομμύρια στο δρόμο της προσφυγιάς/μετανάστευσης. Ενώνουμε τους αγώνες μας με τους λαούς όλου του κόσμου για να βάλουμε φραγμό στα σχέδια ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ελληνικής κυβέρνησης. Μαζί και με τους χιλιάδες αμερικάνους που διαδηλώνουν ενάντια στον διάδοχο του Όμπαμα, γιατί γνωρίζουμε ο ρατσισμός, ο ιμπεριαλισμός, οι αντιλαϊκές πολιτικές δεν κρίνονται στα λόγια αλλά στις πράξεις και σε αυτές δεν υστέρησε ούτε η διακυβέρνηση Ομπάμα ούτε η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η θέση μας είναι στο δρόμο, στις διαδηλώσεις, στον αγώνα για να κερδίσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Δεν θα μας καθησύχασαν τα ψέμματά τους, δεν θα μας σταματήσουν οι απαγορεύσεις τους.



Διαδήλωση και πορεία Πολυτεχνείο – Αμερικάνικη πρεσβεία


Τρίτη 15 Νοέμβρη 5μ.μ