3/1/17

Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες // Να σταματήσει η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ 

Τετάρτη 4 Γενάρη 2017, Συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΕ και πορεία στη Βουλή και Συνέντευξη Τύπου κινημάτων αλληλεγγύης και των Βάσκων ακτιβιστών που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα 


Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες 
Να σταματήσει η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Τετάρτη 4 Γενάρη 2017,

· 13:00: Συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΕ (Βασ. Σοφίας) και πορεία στη Βουλή

· 14:00: Συνέντευξη Τύπου μπροστά στη Βουλή, κινημάτων αλληλεγγύης & Βάσκων ακτιβιστών που συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα

 Την Τετάρτη 4 Γενάρη, αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήματα αλληλεγγύης, κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες διαδηλώνουμε και οργανώνουμε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα μαζί με τους Βάσκους συντρόφους μας που είχαν συλληφθεί στην Ηγουμενίτσα και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για την επιχείρηση μεταφοράς 8 προσφύγων από την Ελλάδα στη χώρα των Βάσκων. 

 Οι δύο ακτιβιστές κάτω από την πίεση του κινήματος, τη διεθνή και εγχώρια αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή 30/12 με την υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης. 

 Απαιτούμε την παύση κάθε κατηγορίας σε βάρος τους καθώς και την απελευθέρωση των δύο προσφύγων από το Πακιστάν που ακόμα κρατούνται και αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πολύμηνου εγκλεισμού και απέλασης. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της αλληλεγγύης, όπως έγινε και με την Lola Gutiérrez που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην προσπάθειά της να βοηθήσει έναν πρόσφυγα να φτάσει στη Βαρκελώνη. 

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην έμπρακτη αμφισβήτηση της Ευρώπης – Φρούριο που επιχείρησαν οι διεθνείς ακτιβιστές και οι πρόσφυγες και ενώνουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με το διεθνές κίνημα πολιτικής ανυπακοής - καταγγελίας της απάνθρωπης ρατσιστικής πολιτική της ΕΕ που υλοποιούν κατά γράμμα η Ελληνική και η Ισπανική Κυβέρνηση. 

 Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου, μέχρι να πέσουν όλοι οι φράχτες, να σταματήσουν οι πνιγμοί στη Μεσόγειο, να κλείσουν τα προσφυγικά στρατόπεδα-φυλακές, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς. Έως ότου εξασφαλίσουμε την ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τις χώρες προέλευσής τους προς οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα επιθυμούν οι ίδιοι να εγκατασταθούν, καθώς και την ισότιμη πρόσβασή τους σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα εντός της ΕΕ. Την ώρα που στο εσωτερικό της ΕΕ οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις υλοποιούν τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας και φτωχοποίησης των κατοίκων της ΕΕ, οι ίδιοι παρέα με ακροδεξιούς και φασίστες διαφόρων ειδών επιχειρούν να μας πείσουν πως εχθρός μας δεν είναι αυτές οι πολιτικές αλλά τα θύματα της φτώχειας και του πολέμου που αναζητούν καταφύγιο στις Ευρωπαϊκές χώρες. Από τη δική μας μεριά ανταπαρατάσσουμε την αλληλεγγύη και την ενότητα ΟΛΩΝ των θυμάτων της λιτότητας και του ρατσισμού, απέναντι στις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς επιβολής τους. Η αλληλεγγύη θα νικήσει!