6/10/17

Καμία προσπάθεια δίωξης και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών


 Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά καλεί εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν στις ΔΥΕΠ  στο Κερατσίνι και στο Ν. Ικόνιο, στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, σε έγγραφη απολογία, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία γονέων, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους. Τόσο πρόθυμη είναι η τυφλή δικαιοσύνη, που ενεργεί άμεσα υποκύπτοντας στα κελεύσματα των γνωστών-αγνώστων που δημιούργησαν τα θλιβερά επεισόδια στο Ν.Ικόνιο στην υποδοχή των παιδιών των προσφύγων τον περασμένο Γενάρη.

 Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης" αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
"Θεωρούμε ότι  όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Η επιβολή κλίματος φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών λειτουργών που επιλέγουν τον σεβασμό και την αποδοχή στο διαφορετικό,  την οικειοποίηση του “ξένου”, όπως ακριβώς οφείλει και προστατεύει η εκπαιδευτική κοινότητα, χαλάει τα σχέδια όσων επιθυμούν εκπαιδευτικούς, άβουλους, χειραγωγημένους σε κοντόφθαλμους,  αδικαιολόγητους ρατσιστικούς φόβους και ανυπόστατους κινδύνους ενισχύοντας τη λογική  δομών που θα αποτελούν ‘όχημα’ γενίκευσης του διαχωρισμού των μαθητών προσφύγων."




 Η παράλληλη δίκη των δολοφόνων της Χ.Α. και η χρονική της διάρκεια, ο τρόπος διεξαγωγής της, οι ωμές παρεμβάσεις των ναζιστών της Χ.Α. στην αίθουσα δικαστηρίου καταδεικνύουν το πώς η δικαιοσύνη επιλέγει να αντιμετωπίσει τους δολοφόνους και τους εκπαιδευτικούς. Η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλυφθεί από τη νομική στήριξη που δίνει το Υπουργείο παιδείας στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς.

 Το αντιφασιστικό, εργατικό, νεολαιίστικο κίνημα  είναι αποφασισμένο να αντιδράσει μαζικά  στον  μεθοδευμένο, από την πολιτεία , την Ε.Ε και των συμφωνιών που υπογράφει με την Τουρκία, αποκλεισμό των προσφυγοπαίδων από το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όλοι και όλες συμπαραστεκόμαστε στους εκπαιδευτικούς  και απαιτούμε την ισότιμη ένταξη των προσφυγοπαίδων στα πρωινά σχολεία, χωρίς αποκλεισμούς, διαχωρισμούς και παραπέρα περιθωριοποιήσεις.