27/2/18

Να σβήσουμε τους φασίστες από τον Πειραιά!

Αντιφασιστική διαδήλωση 02/03 \\6.00 μμ Πλ. Καραισκακη, Πειραια

  Το απόγευμα της Κυριακής 25/02, ενώ ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Φαβέλα» προετοιμαζόταν για την εβδομαδιαία συνέλευσή του, δέχτηκε επίθεση από τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες ήταν προετοιμασμένοι να χτυπήσουν, καθώς εισέβαλαν στο χώρο με λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες. Πέρα από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν στο χώρο, δεν δίστασαν να χτυπήσουν όσους και όσες βρίσκονταν μέσα, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., Ελευθερία Τομπατζόγλου. Φώναζαν χρυσαυγίτικα συνθήματα και εξαπέλυαν απειλές για ακόμα πιο βίαιες επιθέσεις.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη μία φορά οι φασίστες βάζουν στο στόχαστρο στέκια και κοινωνικούς χώρους (όπως π.χ. το στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα, το «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι κ.α.) και μάλιστα ακολουθώντας την ίδια «ιεροτελεστία». Χτυπούν αιφνιδίως, με καλυμμένα πρόσωπα, έχοντας αριθμητική υπεροχή.  Ξεκινούν οργανωμένα την επίθεση και τη λήγουν όλοι ταυτόχρονα, με στρατιωτικά παραγγέλματα. Τα τάγματα εφόδου, επομένως, έχουν συγκεκριμένο σκοπό, να διαλύσουν όποιον αντιστέκεται. Και γι’ αυτό εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις πολιτικές της φτώχειας και των μνημονίων, στηρίζουν τους δυνάστες μας και βάζουν πλάτη στα σχέδια τους, ισοπεδώνοντας κάθε αντίδραση.

 Δεν μας κάνει έκπληξη ότι, κάθε φορά που δέχονται επίθεση αντιφασίστες, η αστυνομία ολιγωρεί. Μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό στις γειτονιές του Πειραιά δεν έγινε καμία σύλληψη και καμία προσαγωγή. Τον ίδιο επικουρικό ρόλο για τους φασίστες έπαιξαν και τα συστημικά ΜΜΕ, που έσπευσαν να κάνουν λόγο για συμπλοκή αγνώστων, ενώ ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για επίθεση από χρυσαυγίτες στη Φαβέλα. Φυσικά είναι η ίδια η κυβέρνηση που προσφέρει μια σιωπηρή ανοχή στους φασίστες και καθίσταται υπεύθυνη για κάθε επίθεση που δέχεται το κίνημα.

 Καλούμε κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια να ξεριζώσει το σκοτάδι του φασισμού από τον Πειραιά! Στις γειτονιές μας θα εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασηκώσουν κεφάλι οι φασίστες, γιατί έχουμε την ιστορική μνήμη ότι αποτελούν εχθρό του λαού.

         Καλούμε στην αντιφασιστική διαδήλωση την Παρασκευή 02/03 στις 18:00 στην πλ.Καραϊσκάκη στον Πειραιά

     

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ | ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ