27/2/18

Από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, στις επιθέσεις σε στέκια αγωνιστών: Ένα οφειλόμενο σχόλιο

Από τις κοινωνικές εκδηλώσεις, στις επιθέσεις σε στέκια αγωνιστών:
Ένα οφειλόμενο σχόλιο

 Ο πολιτιστικός σύλλογος Ακρωτηριανών Θήρας, στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργάνωσε στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο του Κερατσινίου «Αντώνης Σαμαράκης» στις 14/01/2018, κάλεσε και τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ.Λαγό. Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως όποιος επιλέγει να συνδιαλέγεται με οποιονδήποτε τρόπο με τους φασίστες δολοφόνους  της Χ.Α. είναι απέναντι μας. Ο συγκεκριμένος σύλλογος, φαίνεται πως και στο παρελθόν είχε πάρε δώσε με την Χ.Α., καθώς επισκέφθηκε και τα γραφεία της στον Πειραιά για να ψάλλει τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

 Μπορούμε να καταλάβουμε ότι η Χ.Α. προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει πάλι κεφάλι και να ξεπλυθεί μέσα από τέτοιες κοινωνικές εκδηλώσεις. Σύλλογοι που της ανοίγουν την πόρτα, δεν έχουν καμία θέση στο Κερατσίνι. Η περιοχή μας έχει ματώσει από τις επιθέσεις αυτών των «προσκεκλημένων» ενάντια σε εργάτες, μετανάστες και αγωνιστές. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, καμία θεσμική θέση δεν υποχρεώνει τη συνύπαρξη με τους εγκληματίες, και η λογική των παρασκηνιακών προτροπών να αποσιωπηθεί το ζήτημα είναι, το λιγότερο, προκλητική.

 Φαίνεται πως και η ίδια η δημοτική αρχή δεν έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό το περιστατικό. Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκαν και δύο αντιδήμαρχοι.  Η πολιτική διολίσθηση ολόκληρης της δημοτικής αρχής αποτυπώνεται στο γεγονός ότι επιμένει να προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους, σε μία ψηφοθηρική λογική. Δεν αποτελεί πολιτικό μπούσουλα η λογική της συνύπαρξης με όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και αν τα έχουν καλά με φασίστες. Μέρες μετά το συμβάν, δεν έχει υπάρξει ουσιαστικά επαρκής τοποθέτηση σχετικά με την προκλητική και επικίνδυνη εμφάνιση φασιστών πλάι σε μέλη της δημοτικής αρχής. Το μόνο σχόλιο που δημοσιεύτηκε και αναφέρεται στο περιστατικό, προσπαθεί να το υποβαθμίσει, βάζοντας στη ζυγαριά όσους ανέδειξαν το ζήτημα, βγάζοντάς τους «ελλιποβαρείς» και ανύπαρκτους στην παρουσία τους στην πολιτική ζωή της πόλης, κι άρα μη αρμόδιους να ασχοληθούν με ένα θέμα αρκούντως σοβαρό.

 Από τη μεριά μας, δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να πάψουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπόδικοι βουλευτές της Χ.Α. στις γειτονιές του Πειραιά και να προσπαθούν να παρεισφρήσουν σε συλλόγους και στέκια, τώρα που κλείνουν τα γραφεία τους το ένα μετά το άλλο σε όλη την Ελλάδα. Τα τάγματα εφόδου ξαναχτυπούν ανενόχλητα και δε θα σταματήσουν όσο βρίσκουν νομιμοποίηση σε εκδηλώσεις και γιορτές. Στην ατελείωτη λίστα φασιστικών, δολοφονικών επιθέσεων ήρθε να προστεθεί αυτή της 25ης Φεβρουαρίου στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά. Οι κλασικές αναφορές των Μ.Μ.Ε. για «επεισόδια» από «ομάδα αγνώστων» δεν μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο: τραμπούκοι, μπράβοι, δολοφόνοι, τα βρώμικα, οπλισμένα χέρια του κράτους που χτυπούν τους αγωνιστές. Η απάντησή μας είναι πάντα η ίδια: αγώνας διαρκής ενάντια στο φασισμό, στο σύστημα που τον γεννά και σε όσους τον θρέφουν. Κόντρα σε καταστολή, μνημόνια, φτώχεια και εκμετάλλευση, το κίνημα θα βγει για άλλη μια φορά μπροστά κι ο Πειραιάς θα ξεβρωμίσει!

Καμία ανοχή_ Κανένας φόβος _ Καμία νομιμοποίηση

Λευτεριά στο Λαό | Θάνατος στο φασισμό